Irányzatok a homeopátiában

Vannak irányzatok a homeopátiában? Minden homeopata ugyanolyan?

A válasz igen, és nem. Különböző szekértáborok vannak, és sajnos néhány esetben szektának is nevezhető formációk. A betegeknek sajnos nehéz dolguk van, mivel nem lehet tudni melyik homeopatában lehet bízni.

A legkonzervatívabb, és kizárólag a homeopatának a klasszikus irodalmára támaszkodó csoportot hívjuk “klasszikus” homeopátiának. Ide tartozik az én tanárom George Vithoulkas, valamint például a neves Canadai homeopata mester Andre Saine.

Rengetek új módszer is van. Pl. a Rajan Sankaran nevével fémjelzett Indiai homeopata csoport tagjai, akik különböző új elméleteket gyártottak arról, hogyan lehet valaki számára megtalálni a megfelelő homeopátiás szert. Ilyen még a holland Jan Scholten-féle formáció is. Mindkét csoport módszereit széles körben átvette nagyon sok homeopata iskola szerte a világon, amivel az a probléma, hogy lehet hogy működnek ezek a módszerek, de mielőtt bevesszük a “kánonba” ezeket, talán egy hosszabb kutatási fázisnak kéne lezajlania.

A harmadik csoport azok akik összekeverték az ezotériát a homeopátiával és csakra elemzésel, asztrologiával vagy más hasonló módszerrel próbálják megtalálni a homeopátiás diagnózist. Bizonyos esetben elhagyják a homeopátia nevet is, pl. varázs cseppek, vagy hasonló névvel illetik a szereket.

Likeolj a Facebookon!

Hozzászólások

A gyógyítás legmagasabb ideálja a gyors, enyhe, tartós egészség-helyreállítás, vagy a betegség kiküszöbölése, megszüntetése teljes terjedelmében, mégpedig a legrövidebb, legmegbízhatóbb, következményekkel nem járó módon és áttekinthetõ alapon.
---- S. Hahnemann, Organon 2.§