Mi az a klasszikus homeopátia?

Annak hogy mi számít klasszikus homeopátiának, több egzakt kritériuma is van.

  1. Először is csak az lehet klasszikus homeopata aki egyszerre csak egy szert ad be. Ez gyakorlati szempontból is alátámasztható (könnyebb kiértékelni a hatást pl.), de a másik ok amiért a klasszikusok ragaszkodnak ehhez, az az hogy a homeopátia alapítója saját maga fektette le ezt törvényként.
  2. A tudományos alapú, a szakirodalomban rögzített szerkísérletek eredményei alapján írja fel a homeopátiás szert.  Tehát nem bármilyen más ezoterikus módszerrel, pszichoanalízissel, vagy számítógéppel.

Mi a többi homeopátia?

A többi homeopátia a klinikai homeopátia (amely egyszerre több szert is használ), valamint a Rajan Sankaran-féle pszichoanalitikus módszer, és a Jan Scholten nevével fémjelzett periódusos (Mendejelev) táblázaton felfedezni vélt csoportosítások módszere.

A klasszikus homeopátia a legjobb?

Véleményem szerint igen. A klinikai homeopátia az egy leegyszerűsített verziója ennek a tudománynak, valamint a fent említett másik két módszer egy radikális szakítás a homeopátia alapjaival. Ez nem feltétlenül jelenti azt hogy nem működhetnek (talán igen talán nem). De pl. egy nagyon új, a pszichoanalitikán alapuló módszer, ami rendkívüli módon függ a páciens hangulatától és nagyon szubjektív, nem biztos hogy mindig konzisztens eredményeket fog produkálni.

Az én konzultációm keretein belül, Magyarországon majdnem egyedülállóan csak klasszikus homeopátiás elemzést készítek. Szóval ha már voltál más homeopatánál és nem hozott eredményt, akkor meg kell próbálni a klasszikus megközelítést is.

Likeolj a Facebookon!

Hozzászólások

A gyógyítás legmagasabb ideálja a gyors, enyhe, tartós egészség-helyreállítás, vagy a betegség kiküszöbölése, megszüntetése teljes terjedelmében, mégpedig a legrövidebb, legmegbízhatóbb, következményekkel nem járó módon és áttekinthetõ alapon.
---- S. Hahnemann, Organon 2.§